11 júl 2014

Itt az ideje a változásnak

Posted by Istar

 

Elhatároztam, hogy változtatok az életemen és elsősorban is az időbeosztásomon, prioritásokon. Sajnos óriási hajlamom van arra, hogy fontos dolgokat halogassak – és ráadásul minél fontosabb (esetleg még határidős is) a feladat, annál inkább szeretem azt a szőnyeg alá söpörni. Ez azért is érdekes, mert amúgy azzal szoktak “vádolni”, hogy mindent mindig azonnal akarok és teszek is. Kivéve a nagyon fontos és határidős feladatokat…

Sokat gondolkodtam, hogy ez miért lehet így, van is néhány tippem: 1. Mivel fontos, ezért tökéletesen szeretném megcsinálni, aztán annyira elhúzom, hogy a végén össze kell csapnom az egészet. 2. A határidős feladatok (legalábbis a jelenlegi életszakaszomban) általában kellemetlenek is. Ezért az agyam azt alkalmazza (gondolja), hogy amiről nem vesz tudomást, az nincs is. Viszont ezzel becsapom magam, mert emiatt már nem egyszer lemaradtam igazán fontos ügyekről. Éppen a napokban is ez történt :(. 3. Most olvastam egy nagyon érdekes dolgot Louise L. Hay “Éld az életed” című könyvében, hogy akik nem szeretik magukat, azok a saját számukra hasznos dolgokat nem teszik meg, azaz mintegy tudattalanul büntetik magukat. Ez is egy érdekes meglátás… mindenesetre lehet benne valami.

Ezért ma kis lépéseket tettem azzal, hogy meghallgattam két olyan videót is, amelyek építő jellegűek, az egyik az időbeosztásról, a másik a szerelemről szól, és már vagy egy hete a kezdőlapomon virítottak. Ez számomra azért előre lépés, mert eddig a netet sokszor arra használtam, hogy tök felesleges hírekkel ostromoljam az agyamat, irreleváns cikkeket olvasgassak. Valószínűleg ugyanúgy használva ezeket, mint egy alkoholista az italt, hiszen amíg – ezeket a semmitmondó – híreket olvasgatom, addig sem kell a saját életemre, gondjaimra, feladataimra, megoldásokra koncentrálnom.

Első lépésként kinyomtattam egy nagyon jó heti időbeosztás táblázatot, amelyet több-kevesebb sikerrel elkezdtem vezetni a héten. Mondjuk, arra rájöttem, hogy jobb ceruzával beírni a tevékenységeket, ugyanis nagyon igaz a mondás: “ember tervez, Isten végez”.

Elhatároztam, hogy ma elmegyek egy Istentiszteletre is, bár egyelőre nem vagyok még megkeresztelkedve. Istenben hiszek amióta az eszemet tudom, de a vallásokkal nem voltam soha kibékülve. Na mindegy, erről majd később írok bővebben.

idobeosztas

Email this to someoneShare on Facebook

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.