5 jún 2009

Megtudjuk valaha, hogy mi történt a 447-es járattal?!

Posted by Ishtar

Szerettem volna pár napja írni az eltűnt Air France 447-es járatával kapcsolatban.

Nagyon készültem a vizsgára, de nem bírtam ki, hogy ne nézzem meg katasztrófa idejére és helyére készült mundán horoszkópot – amit én alapvetően tranzitként kezelek. Nem írok erről hosszan, csak magát azt a tényt szeretném kiemelni, hogy amikor hétfőn hallottam, hogy ez történt, azonnal az jutott eszembe, hogy a leginkább közlekedéssel kapcsolatba hozható bolygó, a Merkúr, és a homályos és titokzatos dolgokért felelős Neptunusz hatása nagyon érezhető ebben a pár napban. Kifejtem röviden asztrológiai szemmel, de megpróbálom laikus nyelvre is lefordítani.

A Merkúr és a Neptunusz is éppen stacioner volt május 31-én és június 1-jén is. Ez azt jelenti, hogy a Földről nézve látszólagosan éppen álltak mindketten. Ez az állapot abban a pár napban fordul elő, amikor egy bolygó az addig retrográd mozgásából direkt a mozgásúvá válik (látszólagosan a Földről nézve, de nekünk ez számít), vagy akkor amikor az ellenkezője történik, direkt mozgásból vált át retrográddá. A Merkúr a Bika jegy végén vált retrográdból direktté (és pont abban a pár napban volt stacioner), a Neptunusz pedig pont az ellenkezőjét csinálta a Vízöntő jegyének a legvégén, direkt mozgásból váltott át retrográddá, nála pedig – mivel nagyon lassú mozgású bolygó – a stacioner állapot még hosszabb ideig tart, ami hatalmas energiákat összpontosít arra a pontra, ahol éppen történik ez az “álldogálás”.

Ha ehhez még hozzávesszük azt is, hogy ők ketten aznap 3 fokos orbiszon belül kvadrát fényszögben álltak, ami nagyon feszítő és az egyik legdiszharmonikusabb hatású, továbbá a Neptunusz egzakt együttállásban volt (még most is) a Jupiterrel, ami így ugyancsak kvadrátba került a Merkúrral, akkor mondhatni, hogy ez nem volt éppen egy szerencsés konstelláció – főleg az Oroszlánokra, Vízöntőkre, Bikákra és Skorpiókra nézve. Azért főleg ezek a jegyek érezhették a hatását, mert ez a négy jegy tartozik a szilárd minőségű csoportba, és így érintett mind a Merkúrral, mind a Jupiter-Neptunusz konjuncióval kapcsolatban.

Mivel a Neptunusz is résztvevője ennek a találkozásnak, én már akkor mondtam, hogy soha nem fog kiderülni, hogy valójában mi történt, mert a Neptunusznak van egy rossz tulajdonsága: ködösít, titokban tart és elhallgat. Biztosan vannak, akik tudják, hogy mi volt az oka ennek a repülőgép szerencsétlenségnek, de az is durva azért, hogy még mindig nem találják a roncsokat, mert állítólag kiderült tegnap, hogy nem a lezuhant Airbus maradványait találták meg pár napja. Hova tűnhetett egy ekkora repülőgép? Rendben van, hogy ott mély az óceán, de semmit nem találnak? Mi történt? Valószínűleg ezt soha nem fogjuk megtudni – legalábbis mi nem…

Egyébként az külön érdekesség, hogy Franciaországot, mint nemzetet az Oroszlán jegye alá sorolják, és mint tudjuk, a Vízöntő jegye éppen szembenállásban van az Oroszlánnal. Nem véletlenül repült át ugyanabban az időben, egy óra eltéréssel két Lufthansa gép is ugyanazon a területen, ahol a francia gép eltűnt, nekik semmi gondjuk nem volt, bár ők is panaszkodtak a viharos időjárásra. Sajnos, ha valóban terrorista támadás áldozata lett a gép, és felrobbantották előtte – ahogyan azt egy argentín lap is írta, mint lehetőség – akkor ezt még inkább nem fogjuk megtudni, hiszen Franciaországnak nem áll érdekében ezt nagydobra verni. (Ami nem ide tartozik, de mégis kicsit kapcsolódik a franciákhoz: a Budapesten decemberben eltűnt francia lány esete. Akkoriban, sőt később is, nagyon sokat foglalkoztam az üggyel, megnéztem az eltűnés tranzitját is, és persze, hogy akkor is a Neptunusz volt a főszereplő, amely pontos együttállásban volt a Holddal. Sajnos akkor Ophelie-vel kapcsolatban sem tisztázódtak a kérdések, és azóta sem.)

Nagyon sajnálom az áldozatokat, mindenkinek a családtagjával együtt érzek, ezúton is szeretném minden itt maradott szerettüknek a részvétemet nyilvánítani! A repülőgépen ülőknek pedig nyugodjék békében a lelke! Ez külön szól annak az öt magyar áldozatnak, akik közül ketten ráadásul gyerekek voltak (7 és 11 éves kisfiúk). A felnőttek képletét megnéztem és összehasonlítottam a légikatasztrófa képletével, és bár érdekes felfedezéseket találtam náluk tranzitban, nem szeretnék írni róluk a “nagy-nyilvánosság” előtt.

Belinkelek néhányat a rengeteg ezzel foglalkozó cikkből. Azért ezeket, mert számomra ezek voltak a legérdekesebbek, és leginkább alátámasztják azt, amit már hétfőn mondtam: hogy soha nem fogjuk megtudni, mi történt.

Eltűnt az Air France repülőgépe (Origo)

Mi történt a 447-es járattal? (FN)

Rejtélyes Airbus katasztrófa (HVG)

Soha nem lesz meg a fekete doboz?! (Index)

Öt áldozatot már megtaláltak (Origo)

Email this to someoneShare on Facebook

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.