Posted by Istar

Idézetek

Mottóm: “Az, hogy az emberek hogyan bánnak veled, az az ő karmájuk, ahogyan pedig Te reagálsz, az a tiéd.” (Wayne Dyer)

“Ügyelj gondolataidra, mert azok szabják meg szavaidat!
Ügyelj szavaidra, mert azok szabják meg a tetteidet!
Ügyelj a tetteidre, mert azok szabják meg szokásaidat!
Ügyelj szokásaidra, mert azok szabják meg jellemedet!
Ügyelj jellemedre, mert az szabja meg sorsodat!” (Charles Reade)

“Tükör vagyok. Aki belém tekint – bármi jót vagy rosszat is mond: önmagáról beszél.” (Omar Chajim)

“A tudat, hogy szerethetsz és szeretnek, olyan melegséget és gazdagságot ad az életnek, amit semmi más nem pótolhat.” (Oscar Wilde)

Árral szemben úszni edzésre jó, de haladni csak lassan lehet vele. Épp elég természetes akadály nehezíti a siker elérését ahhoz, hogy még tetézzük is azt mesterséges módon. (Charles E. Luntz)

“Ne fájjon a szíved azért, ami elmúlt! Ami fontos volt belőle, az már benned van, az már te vagy. S  ha ott maradsz a romok között, ugyan hova épülhet mindaz, ami még előtted van?” (Popper Péter)

„A jövő nem végzet, véletlen vagy szerencse kérdése. Egy ember magatartásától függő folyamatról van szó. A sorsunk nem eleve elrendeltetett. Jövőnk a jelen döntéseinktől, állásfoglalásainktól és tetteinktől függ. Napról-napra mindenki személyes felelősséget vállal azért, ami a jövőben rá vár. Minden választásunk, döntésünk és tettünk a feljegyzések (Akasha-krónika) részévé válik, és ezek alapján megjósolható a további fejlődés. Ez azért lehetséges, mert életünkben a legerősebb tényező a szabad döntéshozatal.” (Edgar Cayce)

„Ásványként haltam meg, növénnyé lettem. Növényként haltam meg, állattá váltam. Állatként haltam meg, Ember voltam. Miért kellene félnem? Mikor változtatott rosszabbá a halál? Íme, ha még egyszer meghalok, azt Emberként teszem, hogy az angyalok áldásával lebegjek, de az angyali létből is Tova kell tűnnöm.” (Rumi, szufi költő)

“Sem a ravasz, sem az ügyes ember, sem a sebes madár Isten ítéletét ki nem kerülheti.”

“Amit magadról gondolsz, hozzád tartozik; amit másokról gondolsz, az is hozzád tartozik. Amit rólad gondolnak, azzal semmi dolgod, ha meg akarod őrizni lelked békéjét.”

„Isten adj nekem nyugalmat, hogy el tudjam viselni azt, amit megváltoztatni nem tudok. Adj bátorságot, hogy megváltoztassam azt, amit meg tudok változtatni. És adj bölcsességet, hogy mindig meg tudjam különböztetni az egyiket a másiktól.”

“A tapasztalat nehéz tanár, mivel először jön a teszt, és csak utána a lecke.”

Email this to someoneShare on Facebook