16 dec 2013

Istenhit

Posted by Ishtar

Jó ideje nagyon foglalkoztat Isten. Szerettem volna, ha van egy szám, ami Róla szól, és arról, hogy Ő mindig segít, még akkor is, amikor úgy tűnik, hogy semmi sem sikerül. Erre mit hallok egyszer csak a rádióban? Igaz, már nem most, de csak most írok róla. Egy pontosan erről szóló számot (Candi Station – Hallelujah Anyway). Érdemes meghallgatni, mert zeneileg is jó, de ha valaki tud angolul, akkor még jobb, mert pontosan arról szól, hogy Isten akkor is velünk van és értünk dolgozik, amikor tele vagyunk problémával, és úgy tűnik, hogy talán nem is létezik.

Mellesleg arra is rájöttem már egy ideje, hogy valóban érdemes rábízni az Úrra, hogy mit miért tesz vagy nem tesz, mert mindennek megvan az oka, vagy még nem jött el az ideje, vagy soha nem is fog, és akkor az nem is kell nekünk (ez lehet ember, de tárgy is). Ezt Ő mindig jobban tudja, mert a szívünkbe és a sorsunkba lát, ráadásul olyan magasból, aminek az átlátásához nekünk óriási tudatosság kell. Arról nem is beszélve, hogy mindig több résztvevős egy “játék”, így lehet, hogy mi már készen állunk valamire, de mások még nem, vagy talán ebben az életükben nem is fognak… Ilyenkor ezt el kell tudni fogadni, még akkor is, ha nehéz  megemészteni, vagy nagyon fáj. Hihetetlen, hogy az utóbbi években mennyit erősödött az Istenbe vetett hitem, holott az utóbbi két-három évem volt életem legrosszabb és legfájdalmasabb időszaka. Mindenkinek azt tudom mondani, aki úgy érzi, hogy élete legnehezebb időszakán megy éppen keresztül, hogy ilyenkor kell a legjobban hinni Istenben, ugyanis ezt akár tesztnek is lehet tekinteni. Amikor egyszerű az élet, akkor könnyű hinni – és olyankor az emberek általában el is távolodnak Istentől, mert csak önmagukban bíznak. Azonban, amikor jönnek az igazi nehézségek, na akkor kell igazán keményen állni a sarat, és amikor megkísért az a bizonyos másik oldal, akkor kell csak igazán Isten segítségét kérni, hogy legalább adjon erőt az ellenálláshoz.

Én is voltam tele gyűlölettel és keserűséggel egy időben – hála Istennek ennek már legalább két éve – és akkor úgy éreztem, hogy lehúz egy sötét örvény, és többé már nem hiszek a jóban, sőt Benne sem. Aztán túljutottam rajta, és most ezerszeres az erőm, és érzem, hogy Isten mindig mellettem áll, mert – remélhetőleg végleg – letettem a vizsgát és kiálltam a próbákat! Érdemes elolvasni ehhez kapcsolódóan Jób könyvét a Bibliában.

Email this to someoneShare on Facebook

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.