14 ápr 2010

Újhold a Kos jegyében

Posted by Ishtar

Ma volt budapesti idő szerint 13:28-kor az Újhold a Kos jegyében. Ilyenkor a Nap és a Hold együttállásban van a Földről nézve. Mivel alapvetően a Kossal kezdődik a zodiákus, emiatt duplán is jellemző a mostani Újholdra az “úttörő-jelleg”.

Ez egy nagyon alkalmas időszak arra, hogy bármilyen új dologba belefogjuk, elkezdjünk egy új vállalkozást, vagy csak jó alaposan kitakarítsuk a lakásunkat. Bár azért a Kosban lévő Hold nem mindig vevő erre a tevékenységre :). Böjtölésre és méregtelenítésre is tökéletes ez a mai nap.

Mindamellett jó, ha óvatosak vagyunk a párkapcsolatainkban, mert ez egy hirtelen szakítós időszak a Szaturnusz és Uránusz újbóli szembenállása miatt, ami most már másfél fokos orbiszon belül van, ráadásul duplán közelítő, emiatt dupla annyira erőteljes hatású!

Érdekességképpen megemlítem, hogy éppen a napokban szakított két ismerősöm is, plusz egy harmadiknak a házassága ingott meg. Mivel itt az Uránusz is részt vesz, ő nem mindig annyira átgondolt, hanem hajlamos a hirtelen felindulásból elkövetett tettekre, azaz gondol egyet és összepakol. Ez a tranzit azonban nem csak a párkapcsolatokban hat, hanem bármilyen más kapcsolatban is, ahol emberek állnak egymással szemben.

Az Uránusz nem tűri a korlátokat és az irányítást, a Szaturnusz pedig a korlátozás fő ura, tehát mindenhol számítani lehet összetűzésekre, ahol a hatalmi játszmán van a hangsúly, illetve ahol nem teljesen egyenrangú a kapcsolat a felek között. Lehet ez egy sima szóváltásnál, ha eddig az egyik ember tűrt, most nem fog tűrni, pl. főnöki-alkalmazotti viszonyban, tanár-diák, diák-diák, vagy bármilyen más kapcsolatban, ahol eddig az egyik azt gondolta, hogy a másik felett áll, mostantól a másik ebből ki akar majd törni, illetve megunja a dolgot vagy személyt.

Mivel ez a szembenállás a Halak és Szűz jegyének a legvégén jön létre, így rájuk hat a leginkább negatív módon a tranzit, plusz azokra is, akiknek az Ikrek vagy a Nyilas jegyek végén van bármilyen személyi jelölőjük, vagy főtengelyük (Asc vagy MC). Természetesen mások is érezhetik a hatását, hiszen ezeknek a pontos megállapításához egyénileg meg kell nézni mindenkinek a születési képletét.

Az én esetemben jelenleg a tranzit Uránusz és Szaturnusz is éppen nagyon fontos (de nem annyira kellemes) fényszögben áll a radix Holddal, viszont felkészültem rájuk, így nem érnek váratlanul a depis időszakok. Ezáltal viszonylag hamar – akár pár óra alatt is – ki tudok kecmeregni belőlük, mert nem érnek váratlanul. Én annak a híve vagyok, hogy rajtunk múlik, hogyan éljük meg a tranzitokat (vagy a direkciókat), és ha tudjuk, hogy mi a helyzet, akkor megélhetünk egy pozitív analógiát is. Nem szeretem, amikor mindenáron a kellemetlen hatásokat akarják ráerőltetni az emberre, mert a szabad akaratnak igenis nagy ereje van! Csak tudni kell, hogy milyen határokon belül tudunk mozogni.

Email this to someoneShare on Facebook

Subscribe to Comments

2 Responses to “Újhold a Kos jegyében”

  1. Tulajdonképpen ez azt is jelenheti megfordítva , megerősítheti, hogy kivel vagyunk hatalmi játszmában, vagy jelzi ha véletlen nem vagyunk tudatában. Én egyetlen emberrel konfrontálódtam, és nem tudtam miért, de éreztem hogy jobb ha megoldom:D így vettem neki egy csokor tulipánt. Egyelőre úgy néz ki jól tettem:) Most rájöttem, még mindig benne vagyunk egy játszmában, amiről azt hittem, hogy már nincs.

    Érdekelnének a könyvek:) Köszönöm előre is:)

     

    Márti

  2. Hát, a csokor tulipán kezdeményezésnek jó ötlet, de azért érdemes megbeszélni a problémákat, mert maguktól nem oldódnak meg. Persze, tudni kell azt is, hogy kinél milyen megbeszélési mód működik, mert ebben sem vagyunk egyformák sajnos (vagy szerencsére)…

     

    Ishtar

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.