11 ápr 2010

Tranzitok + Hold a Halakban

Posted by Ishtar

Most nem volt kedvem bejegyzést írni egy ideje, semmi különös nem történt, csak kicsit kedvetlen voltam. Természetesen azért ilyenkor is folyamatosan figyelem a napi bolygómozgásokat, tranzitokat és a hozzájuk kapcsolódó eseményeket.

Rájöttem, hogy írásban egyáltalán nem vagyok a szavak embere, annak ellenére, hogy az életben személyesen nagyon szeretek beszélgetni és eszmét cserélni bárkivel, aki fogékony az engem is érdeklő témákra.

Ma egyébként a Hold a Halak közepén jár, sőt még a Jupiterrel is együttállásban van, ami egy nagyon jó tranzit. Ez kellemes hangulatot okoz, de persze zárójelben megint meg kell jegyeznem, hogy emellett még számos más tranzit is van jelenleg az égen, ami megnehezítheti a napjainkat. Például a Mars és Plútó kvinkunx, ami egy feszült – ámde tanító – fényszögnek számít. Arról nem is beszélve, hogy újból megismétlődik a Szaturnusz és Uránusz nehéz oppozíciója, mivel a Szaturnusz egy ideje retrográd mozgású. Néhány napja ismét belépett a Szűz jegyébe, és éppen szembenállásba került a Halak végén álló Uránusszal. Ez mindenkire hat – főként negatívan – de leginkább a Halak, Szűz, Ikrek és Nyilas végén született emberekre, vagy azokra, akiknek ezen jegyek utolsó fokain áll bármilyen személyi jelölő planétájuk, vagy fontosabb tengelyük (pl. aszcendens vagy MC).

Viszont a Halak Holdról jut eszembe, hogy megint meg kell locsolni a virágjaimat, sőt most tápoldatozni is fogom őket, biztosan örülni fognak neki – legalább nekik jó kedvük lesz. :)

Email this to someoneShare on Facebook

Subscribe to Comments

4 Responses to “Tranzitok + Hold a Halakban”

  1. Kedves! Vártam, hogy írj, mert nem rég találtam újra Rád:) és szerettem volna gyorsan és röviden megköszönni, hogy vezeted ezt az oldat!:)

     

    Márti

  2. Szia Márti! Köszi a kommentet, és hogy benéztél hozzám! Igazán örülök a kedves szavaidnak, jól esik, amit írsz :). Szeretném vezetni a blogot, csak mindig rájövök, hogy szakzsargonban nem szerencsés írni, de nem megy mindig érthetően. Azért majd igyekszem…

     

    Ishtar

  3. Tökéletesen írod:) Az külön jó, hogy írtál egy rövid szótárt, így érthető egy amatőrnek is:) Sokat tanultam már Tőled:)

     

    Márti

  4. Köszönöm szépen a biztatást, tényleg nagyon jól esik! Örülök annak is, hogy tanultál már tőlem, úgy látszik, mégis jó valamire egy blog :).

    Majd írni fogok egy ‘ajánlott irodalom’ fülecskét is, ahol a kedvenc könyveimet sorolom fel. Azt hiszem, hogy az is nagy segítség lesz! Jó olvasgatást! :)

     

    Ishtar

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.