3 ápr 2010

Öngyilkosság

Posted by Ishtar

Elhatároztam, hogy nem írok többé gyilkosságról, öngyilkosságról, semmi ilyesmiről. Mégis beleakadok állandóan az ilyen hírekbe, bár ebbe nem volt nehéz, mert tele van vele a sajtó.

Daróczi Dávid öngyilkosságára gondolok. Egész egyszerűen megdöbbentett, bár ezzel valószínűleg nem vagyok egyedül. Nem ismertem őt, mégis egész nap ezen a tettén töprengtem. Nem értem meg, hogyan képes valaki eldobni az életét, akinek – persze a kívülállók szemében – úgy tűnik, hogy megvan mindene?! Hangsúlyozom, nem ismertem, de tudom, hogy vannak igazán szerencsétlen emberek, akik szenvednek, kihúzzák, megoldják, vagy nem oldják, de mégis az életet választják, pedig gondolkoznak a halálon is. Egyszerűen érthetetlen, hogy miért nem beszélt valakinek erről vagy a depressziójáról, vagy arról, amik a fejében keringtek?! Egyszerűen megdöbbentő, hogy egy 37 éves fiatalember, akinek éppen rendeződni látszik az élete, ilyet tesz! Hiszen felelősséggel tartozik a családjának, a szeretteinek, a barátainak, a társának, hiszen minden öngyilkos embernek tudnia kell, hogy milyen érzéseket hagy maga után… Nem értem, és nagyon elszomorított :(.

Szeretném, ha lenne egy olyan fórum, hely, telefonszám, vagy bármi, amit az ennyire – valószínűleg csak pillanatnyilag – elkeseredett emberek fel tudnának hívni, ahová tudnának fordulni, és valaki lebeszélné őket, elmondaná nekik, hogy ez az egész öngyilkos-teória egy nagy hülyeség, mert semmi sem lesz jobb tőle, sem nekik, sem másoknak! A lélek nemhogy megnyugvást nem talál utána, hanem a következő életében vezekelhet azért, mert eldobta magától az értékes életét. Még akkor is, ha ő nem érezte értékesnek…

Emberek, próbáljatok meg gondolkozni, mielőtt bármi butaságot követnétek el! Tudom, hogy akkor pillanatnyilag nem könnyű józanul és tisztán látni a helyzetet, én is voltam már olyan állapotban, hogy nem láttam értelmét semminek. DE! Akkor fel kell hívni valakit, aki lelket önt belénk, aki meghallgat, aki segít helyretenni a megzavarodott gondolatainkat! Mindenkinek van ilyen ismerőse, ha saját maga nem tudja ezeket a problémákat megoldani, de ha nincs, akkor hívjatok fel egy segélyvonalat ismeretlenül, ők is segítenek, de akár még én is! Soha nem lehet olyan rossz egy helyzet, amelyből az öngyilkosság a kivezető út, és a megoldás!

Most nem írok asztrológiáról, pedig természetesen azonnal megnéztem több ehhez kapcsolódó dolgot is és találtam összefüggéseket. Mivel ez most már utólag nem segít, így csak magamnak jegyzem meg.

Daróczi Dávid, bárhol is vagy most, nyugodjék békében a Lelked! Ismeretlenül is részvétem a családtagjainak, barátainak és mindenkinek, aki közel állt hozzá, és gyászolja Őt!

Sőt, mindenki másnak is részvétem, akinek meghalt valakije, akit szeretett!

Email this to someoneShare on Facebook

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.