4 jan 2014

“A tűzben edzés megtisztítja az aranyat és ezüstöt”

Posted by Istar

“Ezen az egész földön – mondja az Úr – két rész elpusztul [és elvész], a harmadik rész megmarad. Ezt a harmadrészt is tűzbe teszem, megtisztítom őket, ahogyan az ezüstöt tisztítják, megpróbálom őket, ahogyan az aranyat próbálják. Ő segítségül hívja nevemet, én pedig meghallgatom őt…” (Zakariás könyve 13,8-9).

Ugyanezért vannak az embert próbáló feladatok, és ezért érezzük néha azt, hogy ennyi teherrel már nem birkózunk meg. Isten azonban nem rak ránk több terhet, mint amennyit elbírunk, vagy amennyi szükséges a lelki és szellemi fejlődésünkhöz. Szerencsére – vagy sokszor inkább sajnos – a szabad akaratot is meghagyta az embereknek, ezért sokan döntenek úgy, hogy a könnyebb utat választják, és inkább “eladják a lelküket az ördögnek”. Ilyenkor egyet lehet tenni: kérjük Istent, hogy segítsen az illetőnek jó útra térni, és ő választhatja a változást, ha meghallja a pozitív irányba terelő belső hangot, amelyet sajnos sokszor elnyomnak a külső, világi zajok.

Találtam egy érdekes műsort az ATV-n (teljesen véletlenül, amiben persze nem hiszek). A címe: “700-as Klub”, ami nem igazán teszi érdekessé így első hallásra. Isteni csodákról szól, rövid történeteken keresztül mesélik el a szereplők, hogy milyen úton-módon segített nekik Isten egy olyan helyzetben, amelyből úgy tűnt, hogy nincs kiút. Sokszor látni olyan eseteket is, amikor valaki nagyon rossz útra tért, és már eljutott a lejtő aljára, de még ilyenkor is van lehetőség a választásra. Ahogy eldönti valaki, hogy igazán szeretne változni, és jobb emberré válni, csak kérnie kell az égi segítséget, és azt megkapja, de ehhez tiszta szívvel kell kérni, és elszántan kell akarni a pozitív változást.

Kívánom mindenkinek, hogy mielőbb közel kerüljön Istenhez, hogy Ő segítsen minél jobban megérteni az életben megtörtént eseményeket, a kiváltó okokat, de leginkább az összefüggéseket!

Email this to someoneShare on Facebook

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.