7 feb 2010

Zord időjárás

Posted by Ishtar

Sokkal szebbek azóta a virágaim, amióta vizes napokon (Rák, Skorpió, Halak) locsolom őket.

Már megint esik a hó, de még mennyire. Az egyik előző posztomban írtam arról, hogy ez a nagy havazás valószínűleg a Vízöntőhöz köthető, merthogy most nem csak a Nap, de a Vénusz és a Neptunusz is ott tartózkodik. Erre néhány nappal ezelőtt olvastam egy asztrológiai könyvben, hogy a régi asztrológusok a Vízöntőhöz társították a sok csapadékot. Nyáron az esőt, télen a havat és valóban, ahogyan végig gondoltam, nyáron sokszor akkor vannak a nagy esőzések, amikor a Hold a Vízöntőben jár.

Ez egyébként azért érdekes, mert a Vízöntő nem vizes, hanem levegős jegynek számít. Ugyanígy sokakat meg szokott téveszteni a Skorpió jegye, ami nem tüzes – ahogyan sokan hiszik – hanem vizes jegy.

Kíváncsi leszek, hogy miként alakul a további időjárásunk, ugyanis most néztem meg, hogy február 10-én még a Merkúr is csatlakozik a “csapathoz”, és belép a Vízöntő jegyébe, a Vénusz pedig 11-én már a Halak jegyében folytatja útját, ami az egyik téli vizes jegynek számít, és ugyancsak nagyon sok csapadékot szokott hozni a hideg mellé. Ezek szerint március elejéig ilyen idő marad, ameddig a Vénusz át nem megy a Kos – első tavaszi és tüzes – jegyébe. Kíváncsian várom a fejleményeket, persze szigorúan gumicsizmában :).

Email this to someoneShare on Facebook

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.