7 márc 2010

Márciusi havazás

Posted by Ishtar

Ezen a mai hóesésen eléggé megdöbbentem! Azt hittem, hogy mától már jobb idő lesz, mivel a Vénusz bement 11 óra körül a Kos (tavaszi) jegyébe. Mondjuk az hozzátartozik, hogy a Vénusz száműzött (exil) a Kosban, de nem hinném, hogy ez ilyen esetekben nagyon számítana. Gyorsan meg is néztem, hogy ezt a mai havazást mi okozhatja, legalábbis mutathatja-e valamilyen bolygómozgás, vagy -kapcsolat?!

Úgy gondolom, hogy a mostani – holnap hajnal 3 óra körül pontossá váló – Merkúr és Jupiter konjunkció a téli (és csapadékozást kiváltó) Halak jegyében lehet ilyen hatással az időjárásra. Viszont, ha ez is közrejátszik a mostani – tavaszra nem igen jellemző – időjárásra, akkor pár napon belül ennek el kellene múlnia, amikor a Merkúr tovább halad, és kimegy a Jupiterrel alkotott együttállás orbiszából.

Viszont hét közepére a Hold is átmegy a Bak, utána pedig a Vízöntő jegyébe, ami nem feltétlenül engedi a hőmérséklet túlzott felmelegedését. Ami biztos, hogy március 17-én a Merkúr is átmegy a Kos jegyébe, viszont éppen akkor lesz egy Nap-Uránusz együttállás a Halak jegyében, amit eddig úgy figyeltem meg, hogy képes nagyon hideget és sok csapadékot hozni. Na, ez elég szép lenne március közepén… kíváncsi leszek, hogy végül hogyan alakul az időjárásunk! Mindenesetre továbbra is jegyzetelem és gyűjtöm a későbbi asztrológusok számára a tapasztalatokat :).

Email this to someoneShare on Facebook

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.