24 jún 2012

Rövid asztrológiai útmutató a Nap-jegyekhez

Posted by Ishtar

Egy kis asztrológiai útmutató a különböző jegyekhez. Azt tudni kell, hogy minden jegynek van pozitív és negatív megnyilvánulása is, ezért tehát nem lehet azt mondani, hogy ez vagy az a jegyű ember jó vagy rossz. Minden jegynél vannak átfedések, és vannak olyanok, akik magasabb vagy alacsonyabb szinten élik meg a jegyük tulajdonságait. Ebben a témában nagyon szeretem Dr. Dubravszky László – Dr. Eörssy János lényegre törő könyvét, és Stephen Arroyo összes asztrológiai témájú művét.

Mivel minden egyes égitestnél külön kell megítélni azt, hogy milyen jegyben állnak, ez most itt csak a Napjegyek tulajdonságainak címszavas felsorolása lesz. Lehetséges, hogy a későbbiekben írok majd a többi bolygóról, illetve a Holdról is.

Kos: kardinális-tűz, úttörő szellemű, kezdeményező, erős akaratú, türelmetlen, mindent azonnal akar, nyílt, egyenes, nem fél szembeszállni bárkivel.

Bika: szilárd-föld, anyagias, szeret enni-inni, kényelmes, ennek ellenére keményen tud dolgozni, lojális, természet- és állatszerető, szívós, kitartó, türelmes, makacs.

Ikrek: változó-levegő, beszédes, szeret kommunikálni, eszmét cserélni, néha pletykás, barátságos, nyitott, értelmes, érdeklődő, testi és szellemi mozgékonyság jellemzi, hamar elveszíti az érdeklődését.

Rák: kardinális-víz, érzékeny,  néha túlérzékeny, jóindulatú, békés, sértődékeny, empatikus, néha lelki zsarolás jellemzi; kerülő úton éri el, amit akar; családcentrikus, gyermekszerető, megérzi mások hangulatát, szeszélyes.

Oroszlán: szilárd-tűz, törekvő, gőgös, erőszakos – rossz sugárzások mellett, egyébként nagyvonalú, megbocsátó, sugárzó, becsületes, őszinte, hízelgéssel könnyen befolyásolható, gyermekszerető, bár néha önző, mert azt hiszi, hogy körülötte forog a világ.

Szűz: változó-föld, gyakorlatias, precíz, a munkája fontos számára, keményen tud dolgozni, megbízható, kritikus és önkritikus, szabályokhoz kötötten él, anyagiakban visszafogott, nem könnyen adja ki a pénzt, még akkor sem, ha jól áll anyagilag. Inkább szeret alkalmazott lenni, mint főnök.

Mérleg: kardinális-levegő, fontosak neki a kapcsolatok, és a párkapcsolat, néha társfüggő, inkább kerüli a konfliktusokat, nem konfrontálódik nyíltan, szereti a harmóniát, nehezen dönt, túl sokat mérlegel. Kedveli a művészeteket.

Skorpió: szilárd-víz, energikus, bátor, önállóságra törekvő, haragtartó, nem felejt és nem bocsát meg; szélsőséges, vagy szeret, vagy utál, utóbbi esetben kíméletlen is tud lenni. Szenvedélyes, titkolózó, de ő maga kifürkészi mások titkait.

Nyilas: változó-tűz, szabadságszerető, igazságszerető, nagyvonalú, eszményekben hívő; inkább tervezgető, mint megvalósító, egyenes, barátságos és emberszerető. Nehéz fényszögek esetén magának többet megenged, mint másoknak. “Amit szabad Jupiternek…”

Bak: kardinális-föld, szívós, kitartó, céltudatos, karrierista; inkább szeret főnök lenni, mint alkalmazott. Türelmes és a kitűzött céljait mindenáron eléri. Nehezen meggyőzhető, őszinte, egyenes.

Vízöntő: szilárd-levegő, független, szabadságszerető; nehezen kezelhető, azt csinálja, amit akar. Értelmes, de csak akkor tanul jól, ha azt ő akarja – ezt a gyereknevelésnél figyelembe kell venni. Egyébként megértő és emberszerető, nem túl érzelgős, érzelmeiben inkább az eszére hallgat.

Halak: változó-víz, nagyon érzékeny, empatikus, emberszerető, megérti-érzi mások problémáit, nagylelkű, de könnyen befolyásolható. Becsületes és áldozatkész, jóságos. Akaratereje és önbizalma gyenge talpakon áll, ezért könnyen kihasználható. Nyitott a miszticizmusra.

Email this to someoneShare on Facebook

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.