30 jan 2010

Idézetek

Posted by Ishtar

Gyönyörűen havazik, itt a parkban van már vagy 20 centis hó, ha nem több. Évek óta nem láttam ennyi havat egyszerre, utoljára 2003. februárjában New Yorkban, amikor csak néhány sítalpon közlekedő embert lehetett látni városszerte .

Vajon a mostani szuper-havazásnak mennyi köze lehet ahhoz, hogy a Vénusz és a Nap is a Vízöntő (téli) jegyében van, a Neptunusszal együtt. Egyébként ma reggel 7:18-kor volt telihold a Vízöntő és Oroszlán jegyében. Ilyenkor mint tudjuk, a Nap és a Hold egymással szemben áll a Földünkről nézve. Na, ehhez már lehet köze ennek a hatalmas hóesésnek, mert tavaly a Vízöntő-Oroszlán teliholdnál a Vénusz már a Kos jegyében állt, amely viszont az első tavaszi (és tüzes) jegy. Most már a Jupiter is a vizes Halak jegyében áll, amely az utolsó téli jegynek felel meg. Persze, érdemes megnézni a quartal-horoszkópot is, ha a hosszútávú időjárásra vagyunk kíváncsiak.

Mindegy, elég a sok okfejtésből, beteszek inkább három szép idézetet, hadd váljon hasznunkra, csak jegyezzük meg őket.

“Vigyázzunk mindig arra, akit szeretünk. Ne hagyjuk, hogy rossz legyen neki mellettünk. Ha valakit igazán szeretünk, csak akkor vagyunk boldogok, ha Ő is boldog…” (Syradan)

“Csak mert valaki nem úgy szeret téged, ahogy te szeretnéd, az még nem jelenti, hogy nem szeret téged szíve minden szeretetével.” (Gabriel García Marquez)

“Ügyelj gondolataidra, mert azok szabják meg szavaidat,
ügyelj szavaidra, mert azok szabják meg tetteidet,
ügyelj tetteidre, mert azok szabják meg szokásaidat,
ügyelj szokásaidra, mert azok szabják meg jellemedet, és
ügyelj jellemedre, mert az szabja meg sorsodat.
Azok a kifejezések, amelyekkel másokat jellemzünk, keveset mondanak róluk, de nagyon sokat mondanak rólunk.” (C. Houghton)

Email this to someoneShare on Facebook

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.